Saturday, December 27, 2008

ვაზის უალკოჰოლო პროდუქტები

ვაზის უალკოჰოლო პროდუქციის (ყურძნის წვენი, ჩურჩხელა, ფელამუში, ტკბილი კვერი და სხვა) სასრგებლო თვისებების მტკიცება ზედმეტია. ერთი ჭიქა ყურძნის წვენი ნოყიერებით თითქმის 1 ჭიქა რძეს უდრის.

ჩვენი წინაპრები უღვინოდ არ სადილობდნენ, არც ლხინს იხდიდნენ და არც სამგზავროდ მიდიოდნენ. უალკოჰოლო ნაწარმს (ჩურჩხელას, ბადაგს, თკბილ კვერს) ისინი უფრო მეტად ომიანობის დროიყენებდნენ. ასეთი კონცენტრანტები დიდხანს ინახება (1-2 წელი), ადვილად სატარებელი და მეტად ნოყიერია. კერძოდ, ჩურჩხელა ნოყიერებით შოკოლადს არ ჩამოუვარდება. იგი დიდი რაოდენობით შეიცავს გლუკოზასა და ფრუქტოზას. მის გულში კი ნიგვზისა და თხილის სახით ბევრი ცხიმია.

No comments:

Post a Comment